top of page

Byens historie

Landsbyen Boes ligger i Skanderborg kommune i Dover sogn. Stedet har en dejlig,fredelig karakter og bygningerne og bebyggelsens udseende har bygningskulturel værdi.

Husene i Boes ligger ved vejen gennem byen. Husene, hvoraf de fleste primært er bygget af egebindingsværk, er fra omkring 1800-tallet (nogle nok ældre, andre lidt yngre), men de har alle ensartethed i størrelse, højde, tagform m.v. som gør, at bebyggelsen virker som en helhed. De fleste har omtrent bevaret deres oprindelig udseende, og de få nye passer ret godt dertil.

Indehavere

Karina og Lars overtog huset på Emborgvej 44, i 2007. På grunden ligger der tre huse: et aneks, Boes Bed & Breakfast samt hovedhuset, hvor Karina og Lars bor sammen med sine to små døtre. 

 

Boes Bed & Breakfast med tilhørende kaffehus og butik, drives af Karina og Annemette. 

Ideen med butikken er at skabe et lille univers af nøje udvalgte varer, skøn kaffe og økologisk is.

 

Det kan du læse meget mere om under menuen Kaffe og Butik.

Husets historie

Huset er opført i 2017 og er bygget efter de gamle tegninger af det oprindelige hus, som blev opført i 1700-tallet. 

Det gamle hus blev revet ned i sensommeren 2016,hvorefter opførelsen af det nye hus begyndte. Huset er bygget med nøje udvalgte materialer og efter bestemmelserne i den gældende lokalplan for byen. Vinduer og døre er speciellavet og håndkittet, og hoveddøren har parret selv tegnet. Huset er opført i mursten og taget er med strå. Indvendig er huset lyst og venligt. Gulvet er et teglgulv, håndbrændte tegl og på værelserne er der trægulve. 

Læs mere om husets indretning under menuen Værelser.

bottom of page